Billigt hotell i centrala London

hotell
skrivet av Anders 25/02/06 18:30

regents.jpgLondon är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål men att turista där har blivit allt dyrare sedan det billiga 90-talet. Ett sätt att minska kostnaderna är att checka in på Regents Palace Hotel vid Picadilly Circus. Priserna är hyffsade men den stora fördelen enligt mig är närheten till centrala London. Det ligger bara 10 meter från Picadilly, vilket gör att man slipper ta tuben ut till något förortshotell efter en lång dags shopping. Nu kan du bara springa upp, lämna väskorna, vila en stund, och sedan sticka ut igen.

Detta upplägg gynnade mig när jag bodde där tre nätter i maj förra året. Var nämligen på Star Wars Celebration Day vid Leicester Square och det regnade kraftigt den dagen. Kunde då springa upp på hotellet och byta om och ta det lugnt mellan de olika evenemangen som låg spridda under dagen.

Komforten är helt okej. Hela hotellet påminner om en Finlandsbåt när man går i korridorerna. Vissa rum saknar toalett och dusch men de gemensamma duscharna tvättades flera gånger per dag och det var rent och snyggt. Bra service vid incheckningsdiskarna.

Ett minus var dock krånglet med att lämna in sitt bagage i väntan på att få checka in resp checka ut. Det blev långa köer och viss irritation bland gästerna. Har man bråttom ut till Heathrow bör man tänka på att hämta sitt bagage litet tidigare än nödvändigt. Värt att notera att vissa av våningarna är för rökare men det går att välja en rökfri våning när man bokar online.

UPDATE 2007: REGENT’S PALACE ÄR STÄNGT FÖR RENOVERING.

bra artikel? då är det läge att göra något av följande:


prenumerera (RSS) prenumerera (e-post) maila

andra artiklar som kan vara intressanta för dig


 • Billigare hotell via agentur
 • Billig buss till London från Stansted
 • Travelaid fyller ett år!
 • Brittiska hotell ÄR Fawlty Towers
 • Se London från ovan
 • annons  5 kommentarer till “Billigt hotell i centrala London”

  1. Alexander O kommenterade (16/01/07 21:21)

   Var där nu i januari 2007 och gick förbi… hela hotellet har igenspikade dörrar och fönster, så det ska nog renoveras, byta ägare eller whatsoever.

  2. Anders @ Travelaid.se kommenterade (16/01/07 22:40)

   Tack för infon! Ryktet runt lägerelden var att det skulle hända något (oklart vad) med hotellet.

  3. Lisa Rosenholm kommenterade (26/09/07 23:01)

   Ska till London å shoppa. Vill gärna bo i kärnan på ett rätt billigt hotell dock me egen toalett och dusch. Hur långt är det förresten att gå till den kända Oxford Street och vart är egentligen kärnan? Vet ingenting, men vill att allt ska bli enkelt å perfekt på shoppingresan. Tack. //Lisa

  4. Anders @ Travelaid.se kommenterade (27/09/07 8:07)

   Hej Lisa, hotellen kan vara rätt dyra inne i smeten. Prova att söka på hotels.com efter hotell vid Russel Square. Ligger en kort bit ifrån Oxford Street men där brukar det finns hyffsade priser. Det är lätt att orientera sig i London så googla efter en karta över staden för att få dig en uppfattning :)

  5. Billigare hotell via agentur | Travelaid.se kommenterade (13/03/08 21:44)

   […] hänga mest i city runt Picadilly, Leicester Square och Oxford Street så ville vi bo på centrala Regents Palace Hotel precis vid Picadilly. Tyvärr fanns det inga kampanjer för våren och priset för ett dubbelrum […]

  skriv en kommentar

  namn (nödvändigt)

  e-post (visas ej) (nödvändigt)

  webbsida
  Travelaid.se använder Wordpress och ligger på Binero webhotell.

  Bloggtoppen.se Resor Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Resor bloggar
  Travel Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory Travel Blogs - Blog Top Sites Topplista Favoritlistan.se Twingly BlogRank